Over ons

Ruim 35 jaar bestond Begrafenissen Merckx op de Brusselbaan in Hekelgem. Oprichter Willy Merckx liet de zaak in 2002 over aan Michel Lauwens en Ronald Boon. Ronald geniet nu van een deugdoend pensioen. Een aantal jaren later kwam Jean-Marie in de zaak.  In 2020 was vernieuwing van de zaak noodzakelijk. Op die locatie was dat echter onmogelijk.

Na enig zoeken vonden we in 2020 het huidige pand op de Gentsesteenweg 276 in Asse-ter-heide. Een ruim pand welke we een elegante, stijlvolle, verzorgde warme look gaven, zeker geen “droeve typische begrafenis stijl”. Gezien er niemand van de familie Merckx nog actief was, besloten we Rouwcentrum ter Heide te gebruiken.  Het interieur moest complementair zijn aan onze bedrijfsfilosofie m.n. persoonlijk, gemoedelijk en waardig. Daar zijn we in geslaagd menen we.

Zo hebben we een “familie corner” waar de familie “huiselijk” kan vertoeven tijdens een begroeting of zelfs plechtigheid voor ongeveer 30 personen.

Jean-Marie kwam in contact met Michaël welke 20 jaar ervaring had in de sector bij o.a. De Rycke Aalst en D’Hondt Oudenaarde. Er was een spreekwoordelijke klik onder ons drie en besloten er samen aan te werken.

Het “leven” kan soms ondoorgrondelijk en verrassend uit de hoek komen zonder dat daar effectieve zware oorzaken voor zijn…Jean-Marie en zijn echtgenote besloten recentelijk een andere richting uit te gaan. Michel en ik willen Jean-Marie oprecht bedanken voor zijn inzet, tijd, energie en grenzeloze inzet om RC ter Heide uit te bouwen. M en M hebben samen ruim 55 jaar beroepservaring in de funeraire sector gaande van drager tot management. Bijgevolg garanderen wij dan ook een uitmuntende vakbekwaamheid en werken volgens strikte deontologische beroepsethiek. Michaël is eveneens reeds 20 jaar “voorganger” op afscheidsplechtigheden in aula, crematorium of andere privé locatie.  Zijn specialiteit : PERSOONLIJKE uitvaarten.